Om oss

Bostadsrättsföreningen Ängön i omfattar 103 moderna yteffektiva lägenheter i Eriksberg, Göteborg. Hösten 2013 stod de två lamellhusen om nio våningar vardera färdiga för inflytt. Föreningen erbjuder bostadsrätter från 1,5 rum till 5 rum. Fyra trapphus finns med individuell hiss. Den gemensamma innergården består av ett gårdshus, en sopcentral och en uppvärmd utomhuspool. I källaren finns parkering för cykel, motorcykel och bil. En gemensam tvättstuga finns. Samtliga lägenheter har individuella förråd i källaren. Separata förråd finns för barnvagnar i trapphusen och även två cykelförråd i källaren. Husen är miljöklassade och handikappsanpassade. Tre lokaler finns för uthyrning till extern verksamhet varav två nyttjas för publik handels- och serviceverksamhet. Inga hyresrätter för privatpersoner erbjuds. 

Föreningen utmärker sig genom sin miljöcertifiering och höga levnadsstandard. Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats. De flesta balkonger är inglasade (tillval). Samtliga gemensamma utrymmen bokas digitalt via vår bokningsportal. Föreningen tillämpade vid upplåtelsen differentierade insatser, vilket innebär att vissa bostadsrätter har löst ut kapitalandelen i föreningen och får därmed en exceptionellt låg avgift. Ungefär en tredjedel av objekten har nyttjat denna möjlighet.

Kvarteret "dockan" i Västra Eriksberg består av ca 750 lägenheter från fem olika byggherrar. Upprättandet av området startade 2007 och beräknades vara färdigexploaterat 2016. Kvarteret bjuder på mycket service i form av caféer, restauranger, butiker och friskvård.

Karta

Ängön ligger situerat vid 57.699509, 11.909928‎ (57°41'58.2"N 11°54'35.7"E).