För Ängöns medlemmar

Här är lite nyttig info för medlemmar och boende på Ängön. Samtlig information och mycket mera skall gå att finna i din lägenhetspärm.

Om du är en ny medlem i föreningen ska du blivit kontaktad av styrelsen för att få en introduktion och ett informationsbrev som innehåller allt du behöver veta för ett trivsamt boende! Ett utdrag av informationen syns nedan.
 

Felanmälan

Allmänt

Är något trasigt i byggnaden eller i den delen av lägenheten som föreningen ansvarar för? Gör en felanmälan via HSB portal för felanmälan. Du kommer bli kontaktad av HSB-representant inom ett par arbetsdagar, beroende på hur allvarligt felet är. 

Följande saker skall du felanmäla direkt till leverantören:

 

  • Hiss: Kone
  • Vitvaror (tvättmaskin, torktumlare, kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin, micro): Electrolux
  • Inglasning av balkong: Lumon

 

Elfel

Om du blivit av med elen som följd av fel i din lägenhet så har föreningen två egna jourhavande elektriker som kan återställa enklare fel i våra undercentraler (trapphus). Kontaktinformation till dessa hittar du i trapphusen. Dessa jourhavande ställer upp som frivilliga i föreningen för att hålla nere externa jourkostnader, så vänligen respektera deras insats.

Akuta ärenden

Vid akuta ärenden såsom vattenläckage, avloppsstopp eller omfattande elavbrott, ring HSB SOS journummer: 031-3341170. Jourhavande HSB kommer vara dig behjälplig och vid behov anropa nödvändig personal för att avhjälpa problemet. Om detta nummer missbrukas för ringa fel så debiteras utryckningskostnaden direkt till medlemmen.
 

Parkeringplats i källaren

Vill du anmäla intresse för parkeringsplats i huset? Skicka ett mail till hsb-snabela-brfangon.se. Köplatsen här är lång, bättre möjlighet till parkeringsplats finns i områdets bergsgarage (se nedan).

Bergsgaraget (EGS)

Garaget ägs av samfälligheten Eriksbergs Garagesamfällighet (EGS), vilket Ängön är delägare i. Den dagliga driften sköts däremot av Apcoa och felanmälan sker via dem.

Lokalbokning

Bokning av bastu, övernattningslokaler, mötesrum och tvättstuga sker via Aptusportalen. Tvättstugan går även att boka på en panel direkt utanför dess lokal. Saknar du uppgifter för bokningsportalen, skicka ett mail till hsb-snabela-brfangon.se.
 

Övernattningsrum 1

Finns i Gårdshuset på innergården. Vid bokning av lokalen kommer du automatiskt in i Gårdshuset med din tagg. Rummet har två enkelsängar. Madrass, täcke och kuddar finns, men du måste ta med dina egna sängkläder! Toaletten med dusch delas med de andra lokalerna i Gårdshuset. Nödvändig städutrustning finns i Gårdshusets toalett. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Övernattningsrum 2

Denna finns i västra delen i hus 2 (norra huskroppen) på entréplan. En dubbelsäng och egen toalett finns. Täcke, madrass och kuddar finns, men du måste ta med egna sängkläder! Nödvändig städutrustning finns i rummet. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Bastu

Bastun finns i Gårdshuset. I direkt anslutning till bastun finns omklädning och dusch. Toa delas med Gårdshusets övriga lokaler. Bastuaggregatet startas med ett vred med timer utanför omklädningsrummet. Uppvärmningen tar ungefär en halvtimme och temperaturen är fst inställd på vad vår bastuförman tycker är lagom. Använd vatten för att reglera värmen. Den som boka ansvarar för att bastun städas efter besöket! En bokning kostar 20 kr och varar i 3 timmar.

Mötesrum / föreningslokal

I Gårdshuset finns även en möteslokal med pentry till medlemmarnas förfogande. Den går att boka dagtid (7-16) och kvällstid (16-03) för 100 kr respektive 200 kr. Priserna gäller för medlemmar som bokar själva. I pentryt finns en liten kyl, spisplatta och köksutrustning för servering (men ej för tillredning). Det finns även projektor och tillhörande duk som lämpar sig för media eller storbilds-TV. I lokalen ryms 8-12 personer sittande  (samt av brand- och ventilationsskäl begränsat). När vädret tillåter kan man öppna upp mot innergården och ha större tillställningar.

Övriga ärenden

Behöver du kontakta styrelsen i övriga ärenden? Använd formuläret under fliken "Kontakta oss".
 

Båtplats

Båtplatserna i Eriksbergsdockan sköts av GREFAB. Föreningen har ingen möjlighet att påverka denna kölista.

Poolen

Vår pool sköts av ett gäng frivilliga i föreningen, som ser till att den hålls i ordning, öppnas och stängs varje dag. Viss assistans får vi av våra fastighetsskötare under vardagar. Poolsäsongen sträcker sig från mitten av maj månad till mitten av september. Utomhuspoolen är uppvärmd främst av solfångare på taket av hus 2 (norra huskroppen) och håller runt 20 grader. Baddjupet är 1,40 m och reningen sker med UV-ljus och lätt klorering. Vänligen respektera poolreglerna som sitter uppsatta i poolområdet. Poolen är endast till för föreningens gäster och deras anhöriga.

Andrahandsuthyrning

Du som medlem har rätt att hyra ut din lägenhet i andra hand i upp till ett år om giltiga skäl förekommer (t.ex. studier på annan ort, samboprövning, arbete utomlands). För mer info, se föreningens stadgar. För ansökan, fyll i

denna blankett (länk)

och bifoga relevanta handlingar. Skicka sedan till styrelsen-snabela-brfangon.se eller lägg i vår postlåda i trappuppgång 29.

Om du hyr ut, glöm inte att lämna vidare nödvändiga uppgifter till din hyresgäst, t.ex. inlogg till bokningsportalen och nödvändiga kontaktuppgifter till jour och styrelsen.